Arkiv

  2011-12-22

  Personalen på Limmareds Wärdshus dec-2011


   

   

  2011-11-30

  Bildreportage från 2011


  2011-03-19

  Personalfest Mars 2011


  2010-06-10

  Sommaren 2010


   Juni - 2010

   

  Förstaskörden på Ebbarps torvtäkt har varit svårtorkad i år, men halva skörden kördes in i helgen. Andraskörden har börjat att läggas men vädret satte stopp för fortsatt verksamhet!

  Vi har oxå fått utrustning i år för att kunna köra frästorv. Utrustningen är ihopmonterad men är ännu inte provad, planen är att ta 2-3 skördar stycketorv först för att sedan köra frästorv så länge vädret tillåter på hösten.

   

  Utbyggnationen på den nya delen av täkten i Ebbarp har kommit en bra bit på väg, men den blir först färdig för brytning till nästa säsong, det är meningen att köra frästorv på den de första åren för att stycketorvsbrytning är svår innan den har torkat ur och satt sej. 

   

  I år har vi utökat maskinparken med en Valtra T-190 med drivhjulsberoende kraftuttag framförallt för att dra frästorvsvagnen som har en mekanisk drift.

   

  Vi har sett över vallmaskinsparken inför säsongen och fyrkantspressen har bytts ut till en New holland BB 940 med balstorlek 80*80cm.

  JD 7730 har fått ersätta 6920.

   

   

  Vet att det är vinterbilder, men det här bara måste ni se!!! :-) Snö och is är förrädiskt, Stefan såg inte den gamla torvgraven!!

  2009-12-31

  Vintern-09


  Snöplogarna har varit ute och rastats två gånger i Länghems samhälle och fem gånger på Vägverkets rundor hittills, sandning har oxå stått på schemat. Martin har fått ploga av I-15 i Borås några gånger oxå, så han har nu fått sin efterlängtande snö!! Vi tackar personalen som har ställt upp och kört!

   

  I verkstaden håller vi på med sevice av maskiner. Just nu byts det band på JCB- grävaren, det är 1.40 breda band som ska på, sedan ska maskinen ner till torvmossen för underhållsjobb och arbete med den nya täkten.

   

  Grävmaskinerna har haft fullt upp hela vintern med framförallt skogsvägsbyggnationer åt bland annat Sveaskog.

  Hösten var lite blöt angående skogsarbete men nu gör vädret att det är full fart och båda skördarna har gott om arbete.

   

  Markberedarna har rullat på bra, men nu har vi fått avbryta p.ga tjälen.

   

   

  En av tackgrupperna som gick i Bystad har flyttats hem till Källhult, lammen har växt bra i år och det har gjort att vi endast har 13 st vinterlamm som får gå kvar en bit in på nästa år!!

   

  Vi tackar alla anställda, samarbetspartner och våra kunder för det gångna året och önskar alla ett Gott Nytt 2010!!

   

  2009-11-22

  Personalfest 21 November - 09


  Årets sammankomst började i Lagår´ns personalrum, för att sedan fortsätta på Riggos Rullande i Lillsjön med god mat, suverän underhållning och mycket trevligt sällskap!!!

   

   

   Tack alla för en glad och rolig kväll!! :-)

  2009-09-06

  Sommaren 2009


  VÅREN

   

  Verkstadsbygget är så gott som färdigt och vi har servat alla utav Neovas torvmaskiner inför säsongen Det ser ut att bli en tidig start på mossen i år. Markberedarna har gått för högtryck hela våren och kommer att ha att göra till veckorna före midsommar.

  Det är fortfarande lågt tryck på avverkningarna pg.a avyttringarna av virkesterminalerna sen stormarna.

   

  Lamningarna har gått bra och fåren ska så småningom ut på bete i Källhult och Bystad.

   

  Grävmaskinerna har fullt upp, det beror bl.a på Torps storsatsning på ny mjölkladugård med 4 robotar!

  (Vi har ännu inte investerat i någon ny lastmaskin...)

   

  FÖRSOMMAR/SOMMAR

   

  Vädret har varit strålande, det har gjort att vi fått in 2 tidiga skördar på mossen. Första grässkörden har gått bra med skörd av hög kvalitet.

  Även höet har varit smidigt att bärga i Källhult och Bystad och det har gett oss småbalar med fint hö för försäljning.

   

  Vi har införskaffat en ersättningsmaskin till Cat:en som Martin kört, han kommer istället bli pilot på en Case 210. Cat:en kommer att användas som en resursmaskin där det behövs.

  Markberedarna har tagits in för genomgång inför kommande säsong.

   

  Sensommarens regn har gjort det svårt på mossen, vi har ännu en skörd liggandes kvar som vi inte kunnat bärga!

  Månstads bönder har tro på framtiden, Lars-Åke och Maria Svensson i Korrebo satsar på att bygga ett nytt lösdriftsstall och ombyggnadtion i gamla ladugården för ungdjur.

  Dan Lundgren i Björnarp satsar på mjölkproduktion och bygger ut den befintliga ladugården med 2 robotar. Dessa projekt har medfört mer arbete till grävmaskinerna, vilket vi tackar för!!!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  l

   

  2009-09-04

  Höst 2009


  Grässkördarna är avklarade för i år. Det såg mörkt ut ett tag men vädret rättade till sej och gav oss och våra kunder en fin sistaskörd av god kvalite!

   

   

   Äntligen har vi fått tag på en ersättningsmaskin till lastmaskinen som ju råkade bli en påskbrasa i april... Det är en volvo L-120 E-05.

   

   

   

  Ny pannenhet har även satts in i Källhult. Vi har valt samma märke som i Bystad- en Ari-term, pannan är på 120 kw och har installerats av Limmareds rör och elatek har gjort elinstallationerna.

   

  På torvtäkten i Ebbarp har vi lyckats bärga halva sista-skörden. Den torv som fortfarande ligger kvar ute på tegarna kommer vi ej kunna rädda.  Det har totalt varit en bra säsong ändå. Metria har varit och mätt in torvstackarna, men vi har ännu inte fått reda på slutgiltiga resultatet.

   

  Vi har också påbörjat utbyggnationen av Ebbarps torvtäkt. Adam har avverkat den skog som gick att komma åt med skördaren, det som står kvar nu kommer vi att fälla manuellt.

  JCB:n har börjat banka upp ny infartsväg till den nya täkten. När iordningsställandet är färdigt kommer det innebära att brytningsarealen lite mer än fördubblas, så pappa hoppas Engla kan hjälpa till redan nästa sommar......

   

   

  I övrigt är det fullt upp i skogen både med avverkning och markberedning.    

   

   

  Vi har även åtagit oss ihopkörning utav ca: 8000 m3 stubbar som en stubbrytare bröt i våras, detta är intressant och kan bli en bra nisch i framtiden.

   

  Grävmaskinerna håller igång för fullt och det ser ut att hålla i sej bra!

  I verkstaden börjar vi komma ikapp med arbetena, men det kommer ständigt in nya projekt, vilket vi är tacksamma för!!

   

  Fåren har blivit klippta och första lasset med lamm har skickats. Snart är det dags att gruppera tackorna och släppa in baggarna!

  2009-04-10

  April -09


  Påskhelgen på Källhults entreprenad:

  Senare delen av skärtorsdagen och större delen av långfredagen ägnades åt att bärga (eller ytbärga) markberedaren (1710) som plaskat ner i ett surhål.

  På påskafton blev det en färd till Gränna för att hämta delar till fastgödselspridaren, den reparerades senare av Rolf och Magnus.

  Annandag påsk bärgades komatsun på Ebbarps torvtäkt med hjälp av Caten.

  Dagen efter annandag påsk..., brann lastmaskinen upp på torvtäkten i Gislaved!!

   

   

  2009-03-05

  Mars -09


  Mars månad går nu mot sitt slut och konjukturen märks även av på vårat företag. Men det är främst inom skogssektorn, där har vi fått ställa en slutavverkningsgrupp på Södra. Detta beror på att södra har för stora terminallager kvar som måste avyttras och en sviktande försäljning på sågad trävara. Detta medför att de måste dra ner på avverkningstakten och eftersom vi inte har något skrivet kontrakt med södra, vilket både kan vara på gott och ont, men den här gången medförde det att vi ävar bland de första som fick stå still med maskinerna.

  Vi hoppas nu att tjälen snart går ur backen så att vi kan placera "skogsfolket" på de båda markberedarna! Där kommer nog bli en hektisk säsong pga. att den kalla vintern har satt stopp och gjort säsongen kortare än normalt.

  I verkstaden är det full aktivitet på att organisera var alla verktyg, maskiner och redskap ska stå. Den gamla verkstaden är nu tömd och Stellan kan flytta dit med sin verksamhet inom motorsport och därmed lämna Lisbets stall ifred!!! :-)


  « Tillbaka